LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON

Lazer Epilasyon, ultraviyole ışıklar yayan cihazlar yardımı ile vücuttaki istenmeyen tüyleri yok etme işlemidir. Aslında lazer epilasyon işleminin ne olduğunu bilmeden önce vücuttaki istenmeyen tüylerin temel gelişimleri hakkında bilgi sahibi olmak faydalı olacaktır.

Vücudumuzda bulunan tüm tüyler erken anajen, anajen, katajen, ve telojen olmak üzere 4 evrede gelişimlerini tamamlamaktadır. Erken anajen evre; tüy köklerinin tüy üretimine başladığı dönemdir. Anajen evre; üretilmiş olan tüyün en aktif olduğu gelişim ve cilt içerisinde uzama dönemidir. Anajen dönem tüylerin lazer için en uygun olduğu dönemdir. Katajen evre; kök içerisindeki canlı hücrelerin aktivitesini durdurup yapılarının değiştiği, dinlenme dönemine geçtiği süreçtir. Telojen evre ise; tüylerin uzamasının durduğu ve kökten ayrılıp vücuttan atıldığı dönemdir.

Lazer epilasyon uygulaması birden çok seanstan oluşan, anajen evrede olan tüylerin köklerinin ultraviole ışıklar aracılığı ile kontrollü şekilde tahribata uğratılarak tüy üretimini sonlandırmaya yönelik uygulanan medikal bir işlemdir.

Lazer uygulamasının birden çok seanstan oluşmasının sebebi; her tüy kökünün aynı zamanda anajen evrede olmamasından kaynaklanır. Her kök farklı zamanda anajen evreye girdiğinden tüm köklerin faaliyetini durdurmak tek seansta mümkün olmamaktadır.

Es-Derm Beauty Wellness’de kullandığımız Exemice lazer ise IPL teknolojisi ve Alexandrite Lazer Epilasyon cihazının işlevlerine sahip olan bir sistemdir. Exemice  lazer soğuk hava üflemeli, jelsiz ve jiletsiz bir uygulama sunmaktadır ve bütün vücuda sadece 30 dakikada uygulanabilmektedir.

Çok özel bir epilasyon başlığına sahip olan Exemice cihazının çalışma prensibi, cilde soğuk hava üflemek suretiyle önce cildi soğutarak atış yapmak üzerinedir.

Benzerlerinden çok ötede olan 7,6 cm karelik atış hızı sayesinde epilasyon süresi önemli ölçüde kısalmaktadır. Kişiye özel değişebilir başlığı sayesinde ise müşterilerimizin hijyeni ve cilt sağlığı en üst düzeyde korunmaktadır.